Nr. 16

Firebuilding and Camp Cookery (R-16)

Lejrliv II

Primitiv madlavning

1. Lav mad på fire forskellige båltyper og nævn fordele og ulemper ved dem.

2. Tænd ild uden brug af tændstikker eller lighter.

3. Lav en fedtfælde og forklar hensigten med den.

4. Hvordan kan man forhindre, at sod sætter sig fast på gryder, som bruges over åben ild?

Hvordan kan man lave mad uden brug af gryder og pande?

5. Hvordan holder man madvarerne friske og kølige på en lang tur i terrænet, der strækker sig over flere dage?

6. Lav ved hjælp af kun ild, økse, kniv og stemmejern følgende genstande og forklar materialevalget:

a) en kop,

b) en ske eller gaffel.

Alternativt: lav sammen med en anden en primitiv ovn af naturmaterialer.

7. Lav på en tur i terrænet en varm mad ret af:

a) medbragte råvarer

b) naturens råvarer, du selv skaffer på stedet.

Gennemfør en tur i terrænet på mindst to dage (en overnatning). Maden, du spiser, skal laves af både medbragte råvarer....(her slutter teksten)

-----------------------------------------------------------------------------

udarbejdet af Peter Bo Jensen og Peter Daugaard

Præsenteret i Grønskollingen nr.1 - 1990 som ideoplæg til nyt mærke

SP=s kom: punkt 8 laves færdigt. Flere punkter?? minder om no.