Nr. 12

Nutrition Adv. (HA-12)

Ernæring II
Avanceret ernæringslære 

1. Læs en bog om ernæringslære.

2. Læs korrespondanceskolens kursus om sundt levevis og besvar spørgsmålene.

3. Før en maddagbog gennem en uge om dig selv.

4. Kalkulér den totale nærdingsværdi af følgende for hver dag: Kalorier, protein, jern, calcium, Vitamin A, Thiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin C eller ascorbinsyre.

5. Hvordan ser denne kostplan ud sammenlignet med Statens Husholdningsråds anbefalinger?

6. Forklar hvorfor stort fiberindhold i maden er vigtig og hvordan man opnår dette.

7. Nævn tre sygdomme som fremkommer ved dårlig ernæring og beskriv disses symptom.

8. Hvad er symptomen på B12 mangel?

9. Hvilke råd vil du give til en person som ønsker at blive fuldstændig vegetar?

10. Hvad er forskellen på mættede og umættet fedt? Hvilken er den sundeste og hvorfor?

11. Hvorfor er der tilrådeligt at bruge mindre sukker i vor kost og kom med forslag om hvordan det kan lade sig gøre.

12. Ved at bruge bogen Sund Levevis, skriv en stil om fordelene ved en ovo-laktovegetarisk kost.