Nr. 11

Nutrition Basic (HA-11)

Ernæring I
Grundlæggende ernæringslære

1. Benævn de fire fødevaregrupper. Fortal om hvor meget der skal serveres daglig fra hver gruppe. Hvorfor er det vigtig at spise en balanceret kost.

2. Beskriv forskellen på følgende:

a. Lakto-vegetarisk

b. Ovo-vegetarisk

c. Vegan kost

3. Planlæg en todages menu, der indeholder en balanceret lakto-ovo vegetarisk kost fra de fire fødevaregrupper.

4. Hvilke er de andre navne for vitamin B1 og B2.

5. Fortæl om mindst tre vigtige fødevarekilder med følgende indhold:

a. Vitamin C d. Vitamin B2

b. Vitamin A e. Jern

c. Vitamin B1 f. Calcium

6. Hvorfor er det vigtigt at drikke meget vand hver dag? Hvor meget vand skal du drikke hver dag?

7. Nævn tre almindelige sygdomme som kan kontrolleres med en diet.

8. Hvad er forskellen mellem fuldkorns mel og hvidt mel, og hvilken har den højeste næringsværdi.

9. Hvad står levnedsmiddelkontrollen for?