Nr. 08

Food Freezing (HA-8)

Dybfrysning

1. Definér følgende udtryk:
  1. Blanchering
  2. Hurtig frysning
  3. Frystørring

2. Hvilke slags beholder skal man bruge ved frysning af madvarer?

3. Hvad skal man tænke på, når man skal vælge frugt og grønsager til frysning?

4. Hvordan tøer du frosne grønsager op? Hvordan tøer du frossen frugt op?

5. Frys to slags grønsager (majs eller eget valg), bagefter lav dem og servér dem som en smagsprøve.

6. Hurtigfrys en grønsag for let servering.

7. Hvorfor skal man ikke salte grønsager inden de skal fryses.

8. Frys nogle ferskner i sukkerfri lage og desuden i appelsin og grapefrugtsaft.
Hvad er årsagen til at man bruger ascorbinsyre i lagen og ikke i frugtsaften? hvorfor bruger man ascorbinsyre når man fryser fersken?

9. Frys en slags bær uden tilsætning af sødestof.

10. Lav en slags frossen marmelade.