Nr. 04

Cooking Adv. (HA-4)

Madlavning II Avanceret

1. Hvad menes der med at koge maden? Til at stege? Til at bage? Hvorfor anbefales det at ikke stege maden?

2. Hvor mange kopper går der til en liter? (Hvor mange ml går der til en liter.) Hvor mange teskeer til en kop? Hvor mange teskeer til en spiseske?

3. Vis at du kan lave en kop kornkaffe eller en kop kakao.

4. Vis at du kan koge to retter, f.eks. makaroni, ris eller bønner.

5. Vis at du kan koge to slags grøntsager på to forskellige måder.

6. Vis at du kan lave to slags salat. Hvad gør du for at holde salaten sprød?

7. Kend forskellen i næringsværdi på fuldmælk og skummet mælk.

8. Vis at du kan koge, spejle eller pochere æg.

9. Vis at du kan lave en vegetarisk steg hvor du bruger grøntsager og/eller nødder.

10. Vis at du kan bage et gærbrød, to slags kvikbrød, såsom muffins, og et ugæret brød.

11. Lav en kostplan til en hel dag, hvor du skal lave mindst tre retter i hvilke der må bruges rester.

12. Hav 25 opskrifter som du personlig har prøvet, og ikke flere end 5 må være slik eller desserter.