Nr. 03

Cooking (HA-3)

Madlavning I

1. Vis at du behersker brugen af det komfur du har i dit hjem.

2. Vis at du kender den rette brug af måleskeer, målebægre, piskeris, melsigte, og hvis du har en elektrisk mikser.

3. Hvad menes med kogning, stegning, bagning, simre, vandfri kogning? Hvilken er den mest nyttige måde at lave mad på? hvilken er den mest skadelige?

4. Demonstrer at du kan tillave ordentlig; to forskellige slags grød, en sund varm drik, koge æg på to forskellige måder.

5. Vis at du kan koge kartofler på to forskellige sunde måder. Kog også tre andre grøntsager på den sundeste måde.

6. Lav en enkel salat. Hvorfor trænger vi til frisk salat i vor kost?

7. Kend til "fødevarepyramiden". Hvorfor er det så vigtig at vi følger disse baselement i vor kost? Kontrollér det du spiser i løbet af en uge for at være sikker på at du spiser sundt.

8. Dæk bordet fint for din familie til et aftensmåltid. Servér et alsidigt måltid for din familie, hvilket du planlagt og lavet det meste selv. Maden skal indeholde alle vigtige ingredienser.

9. Vis at du kan følge en opskrift korrekt. fremvis nogle kager eller lignende, ved at følge en opskrift

10. Lav din egen kogebog. Sæt kun de opskrifter du selv har prøvet og kan lide.