Nr. 01

Baking (HA-1)

Bagning

1. Forklar forskellen i næringsværdi mellem fuldkornsmel og hvedemel.

2. Forklar hvordan gær bliver til.

3. Beskriv den betydning gær har ved bagning af brød.

4. Kom med en gammel og nytestamentlig hændelse hvor surdej er omtalt.

5. Demonstrer at du kan bage følgende:

a. Fuldkornsbrød

b. Kager bagt med gær

c. Ugæret brød

6. Forklar hvorfor brug af bagepulver og soda skal begrænses og hvorfor blanding af mælk, sukker, og æg er skadelig.

7. Forklar hvorfor at der er bedre at bruge råsukker frem for hvidt, raffineret sukker.

8. Vis at du kan forklare forskellen i metoder ved forberedelsen af følgende. Vælg en kage og bag den.

a. Chokolade eller sandkage med en grundopskrift.

b. Kage lavet af kagemix - valgfri smag.

c. Frugtkage af dadler, banan osv. Det skal være en skærekage.

d. Gærkage - fra en kagemix eller grundopskrift.

9. Lav en paj i hvert af følgende kategorier:

a. Færdigbagt paj med valgfri frugt inkl. citron.

b. Kagebund til fyld med frisk frugt, gelé o. lign.

10. Lav og bag to forskellige kageopskrifter. Det foretrækkes nyttige ingredienser, frugt, havregryn nødder o. lign.

11. Lav en kogebog eller kartotek over alle brugte opskrifter og andre ønskelige. Se hvor mange opskrifter du kan finde, som bruger frugt uden store mængder sukker.